2 personers 4 på stribe (7x6).
Generelt: Til dette spil skal du bruge en tilhørende spilleplade. Spillepladen hedder (7x6) i parantes ligesom reglerne. Dette vil sige, at pladerne består af 6 spillefelter med 7 x 6 tern. Man kan vælge at spille på et eller flere spillefelter af gangen. Disse 2 muligheder har hver deres regler, hvilke findes herunder.

Fælles for begge spil er dog: At man skal være 2 til at spille, at man hver skal vælge sig en let genkendelig figur eller farve til at tegne og at man skal starte på en side med 7 tern (hvilken retning papiret vender kan være ligemeget bare man er enige). Man skiftes til at sætte sit tegn, og der må kun sættes i startrækken eller ovenpå de tern, der er udfyldt (se eksemplet). Desuden handler begge spil, som titlen antyder, om at få 4 på stribe. Dette kan foregå vandret, lodret eller på skrå.

Eksempel: (udsnit af spillefelt - den nederste række er startrækken, krydsene er allerede satte tegn og fluebenene er steder, hvor man må sætte sit tegn)

Her kan man sætte sit tegn næste gang
Her kan man sætte sit tegn næste gang Her er der allerede sat et tegn
Her kan man sætte sit tegn næste gang Her er der allerede sat et tegn Her kan man sætte sit tegn næste gang Her kan man sætte sit tegn næste gang Her kan man sætte sit tegn næste gang Her er der allerede sat et tegn Her kan man sætte sit tegn næste gang
Copyright: Pladen og instruktionerne må gerne kopieres og vidergives i papirform så længe alt ser ud som originalen (intet må udelades) og disse copyright oplysninger vedlægges (denne instruktions-seddel er nok).
På et spillefelt: Denne udgave er den mest simple. Man spiller kun på et af spillefelterne af gangen og vinderen er den, der først får 4 på stribe.
På flere spillefelter: Denne udgave er knap så simpel. Den er dog let nok at forstå, men det er betydenlig svære at lægge taktik, da man ikke kan huske, hvilken taktik man bruger på hvilket spillefelt.

Spillet er stort set som når man spiller på et spillefelt, og man kan vælge at spille på 2 spillefelter eller derover. Hver spiller sætter 1 tegn i hvert spillefelt pr. gang. En spiller må gerne gå i gang før den anden er færdig, så længe man begge kan holde styr på det og følge med, men man må selvfølgelig kun sætte i de spillefelter den anden allerede har sat i. På hver enkelt spillefelt spilles der til en af spillerne har fået 4 på stribe, og vinderen er den, der har vundet på flest af spillefelterne (derfor er det også bedst at spille på et ulige antal felter). Det behøver ikke at være den samme spiller, der starter i alle spillefelterne.
2000- Soran.dk