Kommenter:
Ja, så kom tidspunktet hvor en dansker, som det er sket i andre lande og eks. i TVserien "Airport", bliver lagt i håndjern, for at lave en joke om våben i en lufthavn.

Denne gang var det en skolelærer, der nævnte ordet bombe 2 gange i Københavns lufthavn og derefter blev anholdt. Herefter gik hun på Go'aften Danmark og brokkede sig højlydt: Hvis nogen "synes jeg ligner en terrorist, så vil jeg nok sige, så har man ikke en skid omløb i hovedet" som hun så smukt sagde...

Og hvad er så min mening om dette? For sådan en har jeg vel, når jeg skriver om det her? Ja, selvfølgelig har jeg da det - tror faktisk jeg har en mening om stort set alt ;-)

Min mening er: "Tænk dig dog lige lidt om!" Nej, selvfølgelig skal vi da ikke leve i frygt for så vinder terroristerne jo. De vil have os til at leve i frygt og ændre på vores hverdag, så vi ikke kan leve frit, og det skal de selvfølgelig ikke have lov til, men når det er sagt, så kunne man måske godt lige lade være med at joke med våben og sprængstof i lufthavnen 11. september in mente. Det var vel egentlig heller ikke noget som vi gjorde utroligt meget før angrebet, så så stort et tab er det vel ikke?

Og så til hendes så smukke argument: Hvis denne lærer mener at have en tydelig beskrivelse af, hvad det er vi skal kigge efter for at genkende en terrorist, så synes jeg da, at hun skal henvende sig til PET! Det ville da gøre livet meget lettere for os alle, hvis der var en sådan løsning! Det kan godt være, at der måske vil være en overvægt af folk med anden etnisk baggrund blandt terrorister, men mener hun så, at vi bare skal sige, at de ikke må joke i lufthavnen, mens folk med andet end brunt hår og brune øjne godt må? Er det bedre? Så vidt jeg ved, så må man da ikke behandles anderledes pga. sin etnicitet?

Det er præcis det samme som når folk føler sig trådt på i IKEA fordi jeg skal se under deres jakker i vognen. "Ligner jeg måske en tyv?" Nej da, men har du en præcis beskrivelse på hvordan sådan en ser ud, for så ville det gøre både vores og politiets opgave meget lettere! Sådanne lette løsninger findes desværre ikke, da der findes tyve i alle samfundslag, køn, alder osv. Og netop ved at mistænke alle så mistænker man ingen. Hvis vi begyndte at stå og overveje hvem vi ville spørge, så ville det da netop først være surt for dem man spørger. Hvis spørgsmålet lyder ved alle, så er det bare rutine og ikke mistanke.

Nå, men dette indlæg trækker da vidst ud... Og alligevel har jeg endnu en tanke jeg skal have vendt, for er der en ting jeg synes vi går for meget op i så er det efterladte kufferter og tasker. Der har udviklet sig en paranoia, der får det helt store politiopbud til at møde op pga. en enkelt glemsom person. Givet - der har næsten lige været en eksplosion i et solcenter, men ingen er kommet til skade. Bliver der ringet en bombetrussel ind eller lignende så er det okay, men finder jeg en taske på gaden eller lignende, så er jeg rimelig sikker på, at min første tanke ville være at åbne den og se om jeg kan finde oplysninger om ejermanden og ikke at ringe til politiet og få området spærret af til gene for mange og store omkostninger for samfundet. Jeg nægter at leve mit liv i frygt!
Navn:
Email:
Skal din e-mail være synlig på siden?
Ja Nej
Kommentar:
Alle felter er påkrævet!