Kommenter:
Jeg er så heldig, at der i min familie er tendens til mandligt arveligt hårtab :-( Noget der tilsyneladende skyldes, at jeg simpelthen er så mandig og fyldt med testosteron, at min hårbund ikke kan klare det ;-P

Når det er sagt så er skaldethed dog ikke noget jeg ser frem til, så jeg har set på mulige løsninger og takket være medicinske fremskridt findes der faktisk en pille, der hjælper i 86% af tilfældene :-D Propecia! Og så er alt jo fint og godt... Eller... Der er nemlig et stort MEN ved denne pille som skal tages hver dag resten af livet. Den koster 15,28 kr. pr. stk.!

Når jeg bliver færdig med mit studie og får et rimeligt betalt job er ca. 460 kr. om måneden måske ikke så galt, men på SU er det MANGE penge... Så jeg må jo bare vente med at tage dem... Nåhhh nej, for man må jo ikke have tabt hår i over 5 år, og man skal være mellem 20 og 30 år, når man begynder med dem for at kunne forvente en effekt!

Men medicinproducenten Merck kan jo ikke gøre for de er så dyre at producere... Eller er de overhovedet det? Der findes et andet lægemiddel kaldet Proscar mod forstørret prostata, der har akkurat samme indhold ud over der er 5 gange så meget af det aktive stof i! Og hvad koster sådan en så? 0,91 kr. pr. stk.!

Hvad kan sådan en stor forskel skyldes? Givet - det er uden tvivl lidt dyrere at lave piller som ikke fremstilles i lige så stort antal, men der er jo så også det mindre aktiv stof i! Så meget koster det vel heller ikke at omstille en maskine fra at putte 5 g. til at putte 1 g. stof i en pille eller til at trykke nogle andre kasser! Pr. gram aktiv stof koster Propecia knap 84 gange så meget som Proscar - sandsynligvis ren profit. Og produktet er ikke billigere i udlandet. Ser du produkter billigt på nettet er der større chance for, at det er rottegift end det rigtige produkt.

Hvordan kan Merck tillade sig at tjene 5'510,77 kr. mere pr. gram stof pr. år pr. bruger på Propecia? Jo, det er simpelt nok... For da deres patent på Proscar udløb i juni 2006 fik de et separat patent på Propecia indtil november 2013! Og det er jo også meget retfærdigt - man skal jo være noget nær genial, hvis man regner ud, at 2 symptomer, der begge skyldes basalt det samme, måske også kan blive behandlet med samme stof :-S Og det har de sikkert brugt mange penge på at undersøge!?!?

Dette resulterer så I, at dem, der kender deres doktor godt, kan få udskrevet Proscar og prøve at dele pillen i 4, så de får 1,25 g. aktiv stof... På trods af, at undersøgelser har vist, at helt ned til 0,2 g. aktiv stof måske er nok for den ønskede effekt, samt at risikoen for bivirkninger stiger kraftigt med stigningen i aktiv stof. Bivirkninger, der ikke er helt uvæsentlige! Og os, der sjældent går til læge og som derfor ikke kender dem ret godt må betale kassen for det samme stof…
Navn:
Email:
Skal din e-mail være synlig på siden?
Ja Nej
Kommentar:
Alle felter er påkrævet!