Kommenter:
Politikerne prøver sig nu med endnu et forbud. Denne gang skal man være 18 for at gå i solcenter. Tanken er der egentlig ikke noget nyt i, da Forbrugerrådet allerede for år tilbage (2004) forslog et sådan forbud. Kræftens Bekæmpelse var faktisk dengang "imod", da de ikke mente, at der var grundlag for at fastslå, at solcentre var så farlige.

Det mener de dog nu, og da brancheforeningen Dansk Solarie Forening i 2008 besluttede en vejledende aldersgrænse på 16 år, ville de nu pludselig have den op på 18 og krævede personale i alle solarier.

Jeg vil heri ikke begynde at diskutere solariers farlighed - for det ved jeg absolut intet om ud over at måtte henholde mig til eksperters råd - men jeg vil dog gerne snakke lidt om det praktiske ved et forbud: I de korte klip, der har været om det, har der ikke været noget om håndhævelsen af det, men jeg håber bestemt ikke det igen er et krav om personale... Det er jo en enorm byrde at pålægge solarie-ejere!

Henslængt nævnes det i indslaget, at mange andre lande har et lignende forbud, mens endnu andre har valgt at stille strenge krav til rørenes styrke og lignende. Hvorfor er det så lige, at man ikke vælger sidstnævnte løsning? Den ville være betydelig lettere at håndhæve og til gengæld til gavn for alle, der bruger solarierne, og ikke kun dem under 18...S
Navn:
Email:
Skal din e-mail være synlig på siden?
Ja Nej
Kommentar:
Alle felter er påkrævet!