I oktober 1998 var jeg på ferie på Kreta og havde i den anledning mulighed for at besøge oltidsbyen Knossos fra den minoiske tidsalder (2600-1100 før Kristi fødsel). Paladset blev genopbygget af arkæologen Arthur Evans i starten af 1900-tallet, men denne genopbygning er dog meget omdiskuteret, da Evans eftersigende skulle have bygget det mere efter fri fantasi end ud fra undersøgelser fra udgravningen.
Det var en utrolig varm dag (som for det meste på Kreta på den tid) og man nød virkelig hvor der var skygge, men solen gav ideelle forhold til fotografering.
Først er her en række billeder taget rundt omkring i paladset. De lettere gul/orange betonklodser skulle på paladsets tid have været af træ, så bygningerne kunne give sig i stedet for at falde sammen under jordskælv.
Herefter kommer 3 billeder af troner. De 2 første er af træ, mens den sidste er den berømte kong Minos' alabast-trone.
Efterfølgende er her 2 eksempler på den smukke udsmykning i paladset. Disse er kopier af freskoer. De originale er på museum og meget mere medtaget, så visse dele har man måtte gætte sig til ved rekonstruktionen.
Det første er et billede fra en længere serie... Den såkaldte procession af folk, der hver især bærer på noget. Den anden er fra dronningens kammer og forestiller delfiner.
Endelig er her en række billeder af de enorme opbevaringskrukker. På det sidste billede står de i et opbevaringsrum med store firkantede huller i gulvet. Disse huller var til at stille krukkerne i, så de ikke kunne vælte under jordskælv.