Vidensbase
Sekundært
Referencer
FAQ

Her har du så nogle billeder fra den første totale solformørkelse jeg har set. Billederne er taget i Verdun, Frankrig d. 11/8-99. Turen var arrangeret af HTX på Sindalsvej i århus. Jeg kom med på turen gennem 3 af mine kammerater fra folkeskolen.

Da vi kom derned var himlen fuldstændig dækket af skyer og vi fik en ordentlig omgang regn, men da solformørkelsen nærmede sig klarede det heldigvis op.


Først er her 3 billeder fra selve byen Verdun. Det første er af porten til byen. Dette billede er taget fra en bro og de to næste billeder vise udsigten til siderne af broen:

Byporten i Verdun
Venstre side af broen Højre side af broen

De 2 efterfølgende billeder er fra det sted i byen, hvor vi så selve solformørkelsen. Det var et sted med mange trapper op til en platform. På denne platform stod den støtte med den statue, som ses herunder. På billedet nedenunder kan man svagt se en kanon på hver side af støtten:

Tæt på statuen
Støtten med kanoner på begge sider

Nu kommer vi så endelig til selve solformørkelsen.

Der er 8 billeder i alt og nogle af dem ser vidt forskellige ud. Dette skyldes de forskellige slags beskyttelse billederne er taget igennem. Der er 3 forskellige slags: Det første billede er taget igennem et par beskyttelsesbriller lavet specielt til solformørkelser, det næste er taget igennem et svejseglas og resten er taget helt uden beskyttelse. Den sidste slags er enten taget gennem skyer eller under den totale formørkelse, hvor det ikke er farligt at kigge direkte på solen.

Solen er aftagende (taget gennem beskyttelsesbriller) Mere af solen forsvinder (taget gennem svejseglas)
Vi nærmer os den totale formørkelse Ikke den store ændring
Så er det lige oppe over Endelig!
Mit favorit-billede Solen bryder atter frem
soran.dk v. 5.55
1999-2024
753.505 besøgende
siden 19/3-99.
Sidst opdateret: 26/1-2016.

Creative Commons License